Karbantartási termékek csapágyak szereléséhez

 

Hidraulikus szerszámok fel- és leszereléshez

Beépítés

A kúpos furatú közepes és nagy csapágyakat gyakran hidraulikus berendezéssel szerelik fel. A hidraulikus szerszám technikája lehetővé teszik a csapágyak ellenőrzött és precíz rögzítését, ami segít a csapágyak hosszú élettartamának elérésében. Az alkalmazott technikák más gyűrű alakú alkatrészek, például fogaskerekek és vasúti kerekek esetében is alkalmazhatók. 

Leszerelés

A hidraulikus szerszám lehetővé teszik a hengeres és kúpos tengelyeken lévő csapágyak és hasonló alkatrészek biztonságos és ellenőrzött leszerelését. A csapágy és alkatrészei leszereléséhez szerszámok és tartozékok széles választékát kínáljuk, amelyek növelik a dolgozók biztonságát és csökkentik az alkatrészek sérülésének kockázatát.

A hidraulikus be- és leszerelési technikával a következőket érheti el:

  • Nagyobb precizitás, pontosság fenntartása
  • Alacsonyabb a csapágyak, alkatrészek és tengelyek sérülésének kockázata
  • Kevesebb kézi erőfeszítés
  • Nagyobb kezelői biztonság
Mechanikus szerszámok fel- és leszereléshez

Beépítés

A kis és közepes méretű csapágyakat általában hidegen szerelik. A hagyományos módszerek a gördülő elemeken keresztül erőátvitelt okozhatnak, ami károsíthatja a futópályákat. A mechanikus rögzítőszerszámok segítenek megelőzni a csapágyak károsodását a hidegszerelés során.

Leszerelés

Kritikus a megfelelő lehúzó kiválasztása a leszerelési munkához. A lehúzó típusa és maximális kihúzási kapacitása kulcsfontosságú minden leszerelési munka biztonságos és egyszerű elvégzéséhez. Cégünk a könnyen használható mechanikus, hidraulikus és hidraulikus rásegítésű csapágyhúzók teljes választékát kínálja számos csapágyalkalmazáshoz.

Indukciós Fűtők fel- és leszereléshez

Beépítés

A nem megfelelő módszerek az idő előtti csapágyhibák 16%-áért felelősek

Az indukciós fűtőberendezések fejlett teljesítményelektronikát alkalmaznak, alkalmazásspecifikus kialakítással a nagy teljesítmény érdekében. Ennek eredményeként az  indukciós fűtőelemek használatával a teljes birtoklási költség gyakran jelentősen alacsonyabb. Az ergonómia és a biztonság szintén fontos szempont a kezelők számára.

Az indukciós fűtőtestek olyan tervezési jellemzőkkel vannak felszerelve, amelyek egyszerűvé és biztonságossá teszik őket. A csapágytámasztó karok csökkentik a csapágy felborulásának kockázatát fűtés közben, az ergonomikusan kialakított kengyelek pedig segítenek csökkenteni a kezelő fáradtságát. Ezenkívül a távirányító lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a melegítőt biztonságos távolságban vezérelje a forró munkadarabtól, ami növeli a kezelő biztonságát.

Leszerelés

Az fűtőberendezések lehetővé teszik a hengeres görgőscsapágy belső gyűrűinek gyors és biztonságos leszerelését, és az alkalmazások széles körét lefedi. Az alumínium fűtőgyűrűk kis és közepes méretű hengergörgős csapágyak belső gyűrűinek leszerelésére szolgálnak. Az EAZ sorozat állítható és fix indukciós fűtőelemei különböző méretű hengeres görgős csapágy belső gyűrűk gyakori leszerelésére alkalmasak.

Tengely beállító eszközök

A tengelyek, szíjhajtások és lánchajtások eltolódása nagymértékben hozzájárul a forgó gépek meghibásodásához.
A pontos beállítás megakadályozhatja a gépek nagyszámú meghibásodását, és csökkentheti a nem tervezett leállások számát és a termeléskiesést. A pontos beállítás segíthet a gépek élettartamának meghosszabbításában.

A költségek csökkentésével és az eszközök optimalizálásával járó mai kihívásokkal teli környezetben a pontos igazítás szükségessége nagyobb, mint valaha.

Cégünk a következő igazítási eszközöket kínálja:

  • Szíjbeállító eszközök
  • Tengelybeállító szerszámok
  • Állítható ékek
  • Gép alátét
Csapágyszerelő szerszámok

A csapágyak korai meghibásodásának 16%-át a helytelen, többnyire nyers erővel történő szerelés okozza. A csapágyszerelő szerszámkészletek segítségével gyorsan és pontosan elvégezhető a csapágyak szerelése, miközben minimálisra csökkenthető a csapágyak sérülésének kockázata. A közgyűrű és a csőtoldat megfelelő párosítása lehetővé teszi, hogy a szerelőerő a szoros illesztésű csapágygyűrűn keresztül hasson, minimálisra csökkentve ezzel a futópályák és a gördülőelemek sérülésének kockázatát. A csapágyakon kívül más alkatrészek, pl. perselyek, tömítések és tárcsák szerelésére is használhatók.

• Ezen szerszámok megkönnyítik a 10–55 mm furatátmérővel rendelkező különböző csapágyak szerelését
• Megkönnyítik a tengelyre, a csapágyházba és a vakfuratos alkalmazások nehezen hozzáférhető helyeire történő beszerelést
• A közgyűrű átmérője precízen illeszkedik a csapágy belső és külső átmérőjéhez
• A csőtoldat tetején található kis átmérőjű ütközőfelület biztosítja a szerelőerő hatékony és egyenletes eloszlását
• A hosszú élettartam érdekében a közgyűrűk és a csőtoldatok rendkívül ütésálló anyagból készülnek
• A közgyűrű és a csőtoldat közötti rögzítés biztosítja a stabilitást és tartósságot
• A közgyűrűk nyomás alatt is használhatók
• A közgyűrűkön jól láthatóan feltüntetett méret megkönnyíti a kiválasztást.
• A csőtoldat felülete stabil fogást biztosít
• A visszarúgásmentes kalapács feje mindkét oldalon műanyag bevonattal rendelkezik, ez megakadályozza az alkatrészek sérülését
• A visszarúgásmentes kalapács gumi markolata stabil fogást biztosít

Körmöskulcsok

A körmös- és dugóskulcsok átfogó választéka a különféle típusú és méretű csapágyrögzítő anyák meghúzására és lazítására szolgál a közvetlenül a tengelyre, ill. perselyre szerelt csapágyaknál.

Minimálisra csökkenti a tengely és az anya sérülésének kockázatát

A műanyag markolat a jobb megfogás biztosítása érdekében olaj-, zsír- és szennyeződés álló

A műanyag markolat minimálisra csökkenti a bőr és fém közvetlen érintkezését, ezáltal a markolat környékén a korrózióveszélyt

A kulcs típusa lézerrel be van gravírozva a szerszámba, így könnyebb az azonosítás és a kiválasztás.

Axiális tengelyanya kulcsok

Az axiális záróanyák foglalatait a biztosítóanyák biztonságos és egyszerű meghúzására és lazítására tervezték. A csapágyak rögzítésére és beállítására szolgálnak kúpos csapokon, adapterhüvelyeken és kihúzó hüvelyeken.

  • Kevesebb helyet igényel a csapágyelrendezés körül, mint a körmöskulcsok
  • Csatlakoztathatók elektromos szerszámokhoz vagy nyomatékkulcsokhoz is.

 

Verified by MonsterInsights